Zwerfafval opruimen in Lent

Donderdag 30 april 2015

Op woensdag 29 april waren Wethouder Renske Helmer-Englebert, Peter van Heeswijk (algemeen directeur Dar) en Carline Westen (Wijkbeheerder Nijmegen-Noord) voor even een Wijkheld. Zij hielpen een Wijkhelden team in Lent met het opruimen van zwerfafval in hun eigen buurt.

Zwerfafval opruimen is leuk

Nadat zowel wethouder Renske Helmer-Englebert, Peter van Heeswijk, Carline Westen als de Wijkhelden, het speciale veiligheidshesje aan hadden en een knijper in de hand, kon het opruimen van zwerfafval in Lent beginnen. De Wijkhelden die meeliepen zaten voorheen in één groot team, dat later is opgedeeld in meerdere kleinere teams. Ze vinden het leuk om als Wijkheld zwerfafval op te ruimen.“Het liefst gaan ze iedere dag een ronde lopen” aldus Desiree, een van de begeleiders van het team. “We lopen bijna iedere week een ronde en zijn dan al gauw een uur fanatiek bezig met het opruimen van zwerfafval. ”Tijdens het opruimen komen de Wijkhelden vooral plastic zakjes, papiertjes en blikjes tegen.

Extra spannend door aanwezigheid wethouder

Het opruimen vinden de kinderen altijd leuk, maar opruimen met de wethouder was natuurlijk extra spannend en speciaal. “Toen ik de kinderen vertelde dat de wethouder vandaag mee zou helpen, wilden veel Wijkhelden uit het oude team ook meelopen. Dat is natuurlijk erg leuk.” aldus Desiree. Ook wethouder Renske Helmer-Englebert vond het leuk om de Wijkhelden in Lent mee te helpen met het opruimen van zwerfafval. Wethouder Renske Helmer-Englebert: “Ik vind Wijkhelden echt een goed initiatief en het bestaat eigenlijk al een hele tijd. Met het project zorgen we samen voor een schone buurt en een schoon Lent.”

  • Wist u dat ...
  • Een glazen fles wel 1 miljoen jaar blijft liggen als we het niet opruimen ...