Samen met wethouder zwerfafval opruimen in Druten

Woensdag 10 juni 2015

Op woensdag 10 juni was wethouder Sjef van Elk van de gemeente Druten voor even een Wijkheld. Hij hielp het eerste Wijkhelden team in Druten met het opruimen van zwerfafval in hun eigen buurt. Tijdens het opruimen speelden ze het zwerfafval bingospel. De Wijkhelden troffen het, want het pas prachtig weer.

Zwerfafval opruimen is leuk

Nadat zowel wethouder Sjef van Elk als de nieuwe Wijkhelden een veiligheidshesje aan hadden en een knijper in de hand, kon het opruimen van zwerfafval in de buurt van de Meester van Coothstraat in Druten beginnen. De kinderen en ouders vinden het leuk om als Wijkheld zwerfafval op te ruimen. “We lopen maandelijks een ronde en maken daar dan samen met fanatieke kinderen en ouders echt een feestje van. Bij de vorige ronde zijn twee vaders zelfs nog een extra ronde gelopen. Tijdens het opruimen komen we vooral plastic zakjes, papiertjes en blikjes tegen.” aldus Mirte Schledorn, een van de begeleiders van het team.

Samen voor een schoon Druten

De kinderen vinden het opruimen altijd wel leuk, maar opruimen met de wethouder was natuurlijk extra spannend en speciaal. Mirte Schledorn: We maken er altijd een feestje van en vandaag natuurlijk een beetje extra door de aanwezigheid van de wethouder.” Ook wethouder Sjef van Elk vond het leuk om het eerste Wijkhelden team in Druten te helpen met het opruimen van zwerfafval. Sjef van Elk: “Ik vind Wijkhelden echt een goed initiatief. Ik hoop dat er snel meer teams bijkomen en net als dit enthousiaste team aan de slag gaat met het opuimen van zwerfafval. Met het project zorgen we samen voor een schone buurt en een schoon Druten.”

  • Wist u dat ...
  • Een glazen fles wel 1 miljoen jaar blijft liggen als we het niet opruimen ...