Samen met wethouder zwerfafval opruimen in Malden

Woensdag 01 juli 2015

Op dinsdag 30 juni was Wethouder Henk van den Berg voor even een Wijkheld. Hij hielp het eerste Wijkhelden team in de gemeente Heumen met het opruimen van zwerfafval in hun eigen buurt. De stoere Wijkhelden troffen het, want het was prachtig weer.

Zwerfafval opruimen is leuk

Nadat zowel wethouder Henk van den Berg als de Wijkhelden, het speciale veiligheidshesje aan hadden en een knijper in de hand, kon het opruimen van zwerfafval op de Enk in Malden beginnen. Het eerste team uit Malden bestaat uit drie kinderen: Thomas, Philip en Henry. Ze vinden het leuk om als Wijkheld zwerfafval op te ruimen. Tijdens het opruimen komen we vooral plastic zakjes, papiertjes en blikjes tegen.” aldus Tu-Anh, begeleider van het team.

Extra spannend door aanwezigheid wethouder

Het opruimen vinden de kinderen altijd leuk, maar opruimen met de wethouder was natuurlijk extra spannend en speciaal. “De komst van de wethouder zien de kinderen als een extra beloning voor het opruimen van het zwerfafval.” aldus Tu-Anh en medebegeleider Jeroen. Wethouder Henk van den Berg: “Als iedereen zich gedraagt als een Wijkheld krijgen en houden we een mooie en schone leefomgeving in Heumen.”

  • Wist u dat ...
  • Een glazen fles wel 1 miljoen jaar blijft liggen als we het niet opruimen ...