Wijkheldendag 2015 geslaagd!

Dinsdag 27 oktober 2015

Wijkhelden in het zonnetje

De Wijkheldendag is georganiseerd door Dar en stichting N.E.C. Doelbewust om alle Wijkhelden uit de regio, jong en oud in het zonnetje te zetten. De Wijkhelden verdienen dit omdat zij een bijdrage leveren aan een schone buurt. Regelmatig ruimen zij in hun eigen buurt zwerfafval op. Door regelmatig een opruimronde te houden in de buurt, zorgen ze ervoor dat er zo weinig mogelijk zwerfafval ligt. Dit ziet er beter uit en zorgt er ook voor dat mensen minder snel nieuw afval weggooien in de openbare ruimte. Daarnaast worden zij zich bewust van zwerfafval. Dit is ook het doel van het zwerfafvalproject.

Zwerfafval opruimen in het Goffertpark

De Wijkheldendag begon met het opruimen van zwerfafval in het Goffertpark. In aanwezigheid van Wijkhelden Wendy en Wouter en Bikkel van N.E.C. werd het startsein gegeven en gingen tien groepen van Wijkhelden enthousiast aan de slag met het opruimen van zwerfafval. In totaal werden zo’n 100 zwerfafvalzakken ingezameld.

Quiz en voetbalwedstrijd

Na het opruimen was het tijd om de kennis over afval en N.E.C te testen. De Wijkhelden namen deel aan een quiz over zwerfafval en N.E.C., met vragen als: ‘Hoe lang duurt het voordat een bananenschil vergaan is?’ en ‘Waar staat de afkorting N.E.C. voor?’. Nadat de quiz was afgerond en de winnaars bekend, begon de voetbalwedstrijd N.E.C – FC Groningen.

Foto's bekijken?

Foto's van de Wijkheldendag staan op de Facebookpagina van de Wijkhelden. Sta je zelf op een foto en wil je deze graag ontvangen, stuur dan een e-mail naar info@wijk-helden.nl 

  • Wist u dat ...
  • Een frietbakje van plastic er na maar liefst 90 jaar nog ligt ...