Wijkhelden voor een schoon Nijmegen

Dinsdag 15 maart 2016

Vorige maand is de zwerfafvalaanpak Nijmegen schoon, heel gewoon. op ruim 20 afvalcontainerlocaties in Nijmegen van start gegaan. Op deze locaties laten mensen veel afval achter rondom de containers. Dat geeft rommel, stank en overlast en onnodige kosten voor opruimen. Er wordt onderzocht wat het best werkt om het gedrag van omwonenden positief te beïnvloeden en het afval naast de containers en de omgeving ervan terug te dringen.

 

Schoon houdt schoon

In een schone omgeving wordt veel minder afval op de grond gegooid, dan in een omgeving waar anderen het al wel gedaan hebben. Wijkhelden geven daarom graag het goede voorbeeld en ruimen zwerfafval in hun eigen buurt op. Met een veiligheidshesje aan en een knijper in de ene hand en een emmer in de andere hand, ruimden Wijkhelden de omgeving van de ondergrondse containers in de Einsteinstraat op. Ze vinden het niet allleen belangrijk dat het bij de container netjes is, maar ook de rest van de buurt moet schoon blijven. Tijdens het opruimen komen de Wijkhelden vooral plastic zakjes, papiertjes en blikjes tegen.

Één gezamenlijk doel

Het opruimen vinden de Wijkhelden, jong en oud leuk om te doen. “Met het project zorgen we samen voor een schone buurt en een schoon Nijmegen. Ik vind Wijkhelden een mooi project omdat Wijkhelden zich bewust worden van zwerfafval en de gevolgen ervan. Het past daarom ook goed bij de zwerfafvalaanpak Nijmegen schoon, heel gewoon. We hebben allemaal één gezamenlijk doel en dat is Nijmegen schoonhouden.” aldus Wijkheld Marieke Waas-Schraven.

  • Wist u dat ...
  • Een frietbakje van plastic er na maar liefst 90 jaar nog ligt ...