Samen met wethouder zwerfafval opruimen in Beuningen

Donderdag 09 april 2015

Op woensdag 8 april was Wethouder Piet de Klein voor even een Wijkheld. Hij hielp het eerste Wijkhelden team in de gemeente Beuningen met het opruimen van zwerfafval in hun eigen buurt. De stoere Wijkhelden troffen het, want het was prachtig weer.

Zwerfafval opruimen is leuk

Nadat zowel wethouder Piet de Klein als de Wijkhelden, het speciale veiligheidshesje aan hadden en een knijper in de hand, kon het opruimen van zwerfafval op het grasveld bij de Koningstraat in Beuningen beginnen. Het eerste team uit Beuningen bestaat uit vier kinderen: Lotte, Maartje, Tom en Lorenzo. Ze vinden het leuk om als Wijkheld zwerfafval op te ruimen.“Het liefst gaan ze iedere dag een ronde lopen” aldus Marieke, de begeleider van het team. “We lopen bijna iedere week een ronde en zijn dan al gauw een uur fanatiek bezig met het opruimen van zwerfafval. ”Tijdens het opruimen komen de Wijkhelden vooral plastic zakjes, papiertjes en blikjes tegen.

Extra spannend door aanwezigheid wethouder

Het opruimen vinden de kinderen altijd leuk, maar opruimen met de wethouder was natuurlijk extra spannend en speciaal. “De komst van de wethouder zien de kinderen als een extra beloning voor het opruimen van het zwerfafval”, aldus Marieke. Wethouder Piet de Klein: “Met het project zorgen we samen voor een schone buurt en een schoon Beuningen. Ik vind het een mooi project, omdat het vanuit de mensen zelf komt en een opvoedkundige waarde heeft. Immers, kinderen leren zich zo bewust te worden van zwerfafval.”

  • Wist u dat ...
  • Een uitgespuugd kauwgompje wel 20 jaar kan blijven liggen ...