Zwerfafvalspel met Wijkhelden tijdens de Vierdaagsefeesten Kidsloop

Maandag 18 juli 2016

Het zwerfafvalspel

De deelnemers kregen een Wijkheldenhesje aan en niet te vergeten een stoer Wijkheldenmasker op. Ze werden vervolgens in groepjes verdeeld en na het aftellen van Wijkheld Wendy kon het spel beginnen. De uitdaging was welk team zo snel mogelijk het meeste zwerfafval had opgeruimd en verzameld in de Wijkheldenemmer. Na een spannende race was de pauze voorbij en was het helaas alweer tijd om de route verder te vervolgen richting het start- en finishterrein Museumplein (Kelfkensbos). Daar konden enthousiaste Wijkhelden in de dop ook nog mee doen met het zwerfafvalspel, net als op donderdagmiddag 21 juli.

Wijkhelden: Samen houden wij onze buurt schoon

Wijkhelden ruimen iedere maand ruim 500 zakken aan zwerfafval op en maken zo de buurt weer schoon en leefbaar. Dat doen ze niet voor niets: jongens en meisjes uit groep 3 tot en met 8 krijgen van de gemeente een zakcentje. Bovendien worden ze zich al op jonge leeftijd bewust van zwerfafval en leren ze hoe het is om betrokken te zijn bij de samenleving. Ook volwassenen doen mee en leveren zo een waardevolle en direct zichtbare bijdrage aan een leefbare buurt.

Vierdaagsefeesten Kidsloop

De Vierdaagsefeesten Kidsloop is een 4-daags kinderwandelparcours door het centrum van Nijmegen, speciaal voor kids tot en met 12 jaar. Iedere dag, van zaterdag t/m dinsdag, lopen de kids een route van 2 à 3 km via een echte Nijmeegse locatie. Onderweg zijn er allerlei leuke activiteiten.

Voor meer informatie over de Vierdaagsefeesten Kidsloop: www.vierdaagsefeesten.nl/kidsloop.

  • Wist u dat ...
  • Een glazen fles wel 1 miljoen jaar blijft liggen als we het niet opruimen ...