Trommelen op rommel tijdens Wijkheldendag 2016

Maandag 26 september 2016

Opruimshow met afvaleducatie

De Wijkhelden speelden de hele dag vrij in de speeltuin en deden ook mee met diverse activiteiten zoals een circusworkshop. Dit jaar ruimden de Wijkhelden tijdens de Wijkheldendag geen zwerfafval op, maar er was wel ruimte voor afvaleducatie. De Ronald McDonald clown gaf een opruimshow, waarin hij liet zien wat mensen zelf kunnen doen tegen zwerfafval en waarom het belangrijk is om het niet weg te gooien, maar te scheiden.

Workshop en voorstelling trommelen op rommel

Als afsluiting van de Wijkheldendag, was er een workshop en voorstelling trommelen op rommel. De Vuilnismannen, (potentiële) Wijkhelden, wethouder Piet de Klein (gemeente Beuningen), wethouder Sjef van Elk (gemeente Druten), wethouder Henk van den Berg (gemeente Heumen) en wethouder Renske Helmer-Englebert (gemeente Nijmegen) voerden dit samen uit. Nadat vuilnismannen Harrie en Sjakie een band hadden samengesteld uit (potentiële) Wijkhelden en wethouder Piet de Klein kon het trommelen op rommel beginnen. De deelnemers zorgden voor een super enthousiaste en muzikale voorstelling, waarvoor ze uiteraard een daverend applaus kregen. Een toepasselijke afsluiting van de Wijkheldendag 2016.

Kijk voor het volledige fotoalbum op onze Facebookpagina en vergeet onze pagina niet te liken. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws. 

  • Wist u dat ...
  • Een frietbakje van plastic er na maar liefst 90 jaar nog ligt ...