Zwerfafval opruimen in coronatijd

Dinsdag 14 april 2020

Gezondheid staat op één. Je eigen gezondheid en die van anderen! Daarom adviseert het RIVM op dit moment om thuis te werken en om op minimaal 1,5 meter afstand te blijven van elkaar. Het is ook gezond om naar buiten te blijven gaan én in beweging te blijven. Daarom stimuleren wij alle Wijkhelden om zoveel mogelijk alleen en dus zonder andere Wijkhelden zwerfafval op te ruimen. We geven je graag tips over hoe je op een veilige manier voor jezelf en voor je omgeving zwerfafval kunt opruimen. Buiten zwerfafval opruimen kan zolang dit volgens de overheid kan en je naar buiten mag.

Tips

Voldoende bewegen is belangrijk. Het is dan ook goed om, ook nu, lekker naar buiten te gaan. Zwerfafval opruimen is hier een hartstikke mooie reden voor. Maar in coronatijd ziet zwerfafval opruimen er wel anders uit dan normaal. Graag drukken we je op het hart om tijdens het opruimen de volgende veiligheidsmaatregelen op te volgen. Het allerbelangrijkste tijdens het opruimen is afstand houden.

  • Voel je je niet lekker? Of ben je verkouden? Blijf dan binnen. Ga pas naar buiten als je helemaal fit bent.
  • Voel je je goed en kun je naar buiten? Neem sowieso handschoenen (van rubber of latex) en een knijper mee. Houd de handschoenen tijdens het opruimen altijd aan.
  • Blijf met je handen uit je gezicht. Was je handen goed voor en na het opruimen. Heb je geen zeep? Gebruik dan alcoholgel.
  • Kan of wil je niet alleen op pad? Ga dan alleen aan de slag, met je gezin of huisgenoten. Nodig geen mensen uit die kwetsbaar zijn door hun leeftijd of gezondheid.
  • Houd tijdens het opschonen 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Deel geen handschoenen, knijper of drinkfles aan anderen uit.

Meer informatie of vragen?
Neem voor meer informatie of vragen contact op met het klantencontactcentrum van Dar. Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag via info@dar.nl of 024-371600

  • Wist u dat ...
  • Een frietbakje van plastic er na maar liefst 90 jaar nog ligt ...