Beuningen

Niemand vindt het leuk om door de buurt te lopen en lege frisdankblikjes en snoepzakjes tegen te komen. Helaas zien we nog steeds afval op straat rond-
slingeren, ook in Beuningen. De gemeente Beuningen en Dar spelen een belangrijke rol bij het ophalen van huishoudelijk afval en het plaatsen en legen van afvalbakken op straat. Maar we kunnen niet zonder de hulp van onze inwoners bij het schoonhouden van onze gemeente.

Met het project Wijkhelden brengt de gemeente inwoners bij elkaar die zich inzetten voor een schone leefomgeving. Want samen weten en kunnen we meer. Door met elkaar de handen uit de mouwen te steken, draagt zowel jong als oud zijn of haar steentje bij aan een omgeving zonder zwerfafval. Wijkhelden richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 11 jaar. Eén keer per maand gaat een groepje kinderen samen met een begeleider op pad om rondslingerend afval in de buurt op te ruimen. Zo gaan ze direct op een actieve manier aan de slag om hun buurt schoon te houden. Ze zien én leren waarom zwerfafval niet hoort en het leren belang van afval scheiden. Ook op deze manier zorgen we samen voor een veilige en schone leefomgeving, niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Doe mee en word ook wijkheld!

 

Piet de Klein
Wethouder Ruimte, water en energie

  • Wist u dat ...
  • Het meer dan 100 jaar duurt voordat een plastic frisdrankflesje is verdwenen ...