De praktijk in Nijmegen

Materiaal

We hebben voor de Wijkhelden speciale outfits samengesteld bestaande uit: een reflecterend veiligheidshesje, een knijper, een zakhouder (ring) voor de volwassenen en een emmer voor de jongens en meisjes. Het materiaal, inclusief de speciale zwerfafvalzakken, kun je eenvoudig na inschrijving via je account bestellen. 

Bezorgdagen
Het materiaal wordt binnen een week bij je thuisbezorgd. Dit doen wij in Nijmegen en Lent op vaste bezorgdagen. 
Nijmegen: maandag, woensdag en vrijdag.
Lent: vrijdag.
Houdt u hier rekening mee? 

Verzamelen en ophalen

De zwerfafvalzakken worden tegelijk met het restafval ingezameld. Je kunt de zwerfafvalzakken op de dag dat Dar het restafval inzamelt ook aan de straat zetten. Het is belangrijk dat je de restafvalzakken en de zwerfafvalzakken bij elkaar zet. Je kunt de zwerfafvalzakken een keer per twee weken aanbieden, tegelijk met de groene restafvalzak.

Inzameldag
Op www.dar.nl/afvalwijzer of de papieren afvalwijzer vind je jouw inzameldagen. De inzameldagen vind je ook in de Dar app. Met de app kun je instellen dat je een melding krijgt wanneer je welk afval buiten kunt zetten. 

Woon je in een hoogbouwwoning (woning zonder tuin)?
Je kunt je zwerfafvalzakken dan wekelijks aanbieden.

Woon je in een laagbouwwoning (woning met tuin)?
Woon je in laagbouw maar wil je je zwerfafvalzakken wekelijks aanbieden omdat je er bijvoorbeeld geen ruimte voor hebt? Dan kun je ze in de week dat je restafval niet wordt inzameld, bij hoogbouwwonningen in de buurt aanbieden. (Bij de restafvalzakken bij het dichtstbijzijnde flatgebouw).

  • Wist u dat ...
  • Een frietbakje van plastic er na maar liefst 90 jaar nog ligt ...