Voor jongens en meisjes

Onder begeleiding van een volwassene leren jonge Wijkhelden zich al vroeg bewust te worden van zwerfafval en hoe ze actief en betrokken bij de samenleving kunnen zijn.

Beloning

Jongens en meisjes worden zich niet alleen bewust van zwerfafval, maar ontvangen ook een beloning. Jongens en meisjes uit groep 3 tot en met 8 krijgen van de gemeente een zakcentje (€ 2,50) voor het opruimen van zwerfafval in hun buurt. Hiervoor is het van belang dat zij ingeschreven staan als Wijkheld.

Zwerfafval bingo en speurtocht

Om het opruimen van zwerfafval nog leuker te maken, kunnen jongens en meisjes aan de slag met de zwerfafval bingo en speurtocht.

Bingo
Als Wijkhelden tijdens de opruimronde een van de zwerfafvalsoorten op de bingokaart vinden, kunnen zij deze afstrepen. Wie als eerste de kaart vol heeft is de winnaar. Als je ingelogd bent kun je de bingokaart downloaden en printen.

Speurtocht
Tijdens je loopronde zie je veel mooie dingen. Helaas vind je ook veel zwerfafval zoals verpakkingen van eten en drinken. Dit willen we natuurlijk voorkomen, want zwerfafval is slecht voor de natuur. Kan jij ons als Wijkheld helpen? Neem een zwerfafvalzak,emmer en knijper mee en start met de spannende Wijkhelden speurtocht. Tijdens de speurtocht ruim je zwerfafval op en leer je er veel over.

Als je ingelogd bent kun je de bingokaart en speurtocht downloaden en printen.

Spreekbeurt

Wil je graag een spreekbeurt houden over Wijkhelden en klasgenoten enthousiast maken om ook mee te doen? Dat kan! Vraag een pakket aan via info@wijkhelden.nl. Vraag het pakket minimaal twee weken van te voren aan. Dan weet je zeker dat we het pakket beschikbaar hebben. 

In het pakket zit bijvoorbeeld: materiaal, speurtocht, bingo, informatie over zwerfafval en Wijkhelden en iets leuks om in de klas uit te delen. Kijk voor meer informatie voor je spreekbeurt of werkstuk ook hier

Besteding

Er zijn teams die het geld sparen en er bijvoorbeeld jaarlijks een leuk gezamenlijk uitje mee betalen. Ook zijn er teams die de bedragen schenken aan een goed doel. De meeste jongens en meisjes houden de bedragen zelf om er iets leuks mee te doen. De keuze is aan het team zelf. 

Start nu een team
  • Wist u dat ...
  • Het meer dan 100 jaar duurt voordat een plastic frisdrankflesje is verdwenen ...