Gemeente

Nijmegen

Algemeen
Bestellen en ophalen
Beloning

Nijmegen is een schone stad. Daar zijn we trots op. Natuurlijk kan het altijd beter, want er ligt nog regelmatig zwerfvuil en afval op straat.

De gemeente Nijmegen en Dar werken er samen aan dat het afval bij je thuis (gescheiden) opgehaald wordt. Ook willen we wat doen aan het afval op straat. Dat kunnen we niet alleen. Hulp van jou als inwoners die een steentje bij willen dragen is meer dan welkom. Wijkhelden brengt ouderen en jongeren bij elkaar om samen te zorgen dat we allemaal fijn kunnen wonen in een stad die schoon, heel en veilig is. Doe ook mee en word Wijkheld in Nijmegen!

afbeelding
Bert Velthuis
Wethouder Openbare Ruimteafbeelding
floepertjeafbeeldingfloepertjefloepertjefloepertje

Materiaal

We hebben voor de Wijkhelden speciale outfits samengesteld bestaande uit: een reflecterend veiligheidshesje, een knijper en een emmer voor de jongens en meisjes. Het materiaal, inclusief de speciale zwerfafvalzakken, kun je eenvoudig na inschrijving via je account bestellen.

Bezorgdagen
Het materiaal bezorgen wij binnen 3 weken. Maandag, woensdag en vrijdag zijn de vaste bezorgdagen in de gemeente Nijmegen. Houd je daar rekening mee?

Stoppen? Lever je materiaal in!
Stop je helaas als Wijkheld? Meld je af via jouw account. Log in met jouw Wijkheldenaccount. Onder het kopje ‘Mijn gegevens’ vind je de knop ‘ik wil stoppen als Wijkheld’. Dar neemt contact met je op om de Wijkhelden spullen bij je op te halen.

Verzamelen en ophalen

De zwerfafvalzakken worden tegelijk met het restafval ingezameld. Je kunt de zwerfafvalzakken op de dag dat Dar het restafval inzamelt ook aan de straat zetten. Het is belangrijk dat je de restafvalzakken en de zwerfafvalzakken bij elkaar zet. Je kunt de zwerfafvalzakken een keer per twee weken aanbieden, tegelijk met de groene of rode restafvalzak.

Inzameldag
Kijk op www.dar.nl/afvalwijzer of in de Dar app voor de ophaaldagen van jouw restafval. Met de app kun je instellen dat je een melding krijgt wanneer je welk afval buiten kunt zetten.

Woon je in een hoogbouwwoning (woning zonder tuin)?
Je kunt je zwerfafvalzakken dan wekelijks aanbieden.

Woon je in een laagbouwwoning (woning met tuin)?
Woon je in laagbouw maar wil je je zwerfafvalzakken wekelijks aanbieden omdat je er bijvoorbeeld geen ruimte voor hebt? Dan kun je ze in de week dat je restafval niet wordt ingezameld, bij hoogbouwwoningen in de buurt aanbieden. (Bij de restafvalzakken bij het dichtstbijzijnde flatgebouw).

floepertjeafbeeldingfloepertjefloepertjefloepertje

Beloning in Nijmegen

De jongens en meisjes die als Wijkheld ingeschreven staan krijgen van de Gemeente Nijmegen een beloning voor het opruimen van zwerfafval in hun buurt.

Dit is € 2,50 voor iedere week waarin ze minimaal een keer gelopen hebben (maximaal € 2,50,- per week). De begeleiders kunnen dit bedrag makkeljk innen door in te loggen en de gelopen rondes te registreren.

Het bedrag wordt maandelijks uitbetaald op rekening van de (hoofd)begeleider. Als geheugensteuntje is het overzicht van de uit te keren bedragen per Wijkheld terug te vinden onder de button ‘uitbetaald’.

De begeleider dient een loopronde voor de tweede zondag van de volgende maand te registreren. Beter is het om dat kort na de loopronde te doen. Zo weet je zeker dat je jezelf niet vergist en krijgen de Wijkhelden hun beloning zeker aan het begin van de nieuwe maand.

 

floepertjeafbeeldingfloepertjefloepertjefloepertje

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Kies jouw gemeente