Gemeente

Mook en Middelaar

Algemeen
Bestellen en ophalen
Beloning

Mook en Middelaar is een schone gemeente. Daar zijn we trots op! Graag houden we dit zo.

Gemeente Mook en Middelaar en Dar spelen een belangrijke rol bij het ophalen van afval bij bewoners. En bij het plaatsen en legen van afvalbakken op straat. Maar we kunnen niet zonder de hulp van onze bewoners. Samen houden we onze gemeente schoon.

Wist jij al dat wij Wijkhelden hebben? Hiermee brengen de gemeente en Dar bewoners bij elkaar die zich inzetten voor een schone leefomgeving. Jongens en meisjes die onder begeleiding van een volwassene regelmatig een ronde lopen door hun buurt om zwerfafval op te ruimen. Ook volwassenen lopen samen of alleen als vrijwilliger om zwerfafval op te ruimen. Goed om te zien! Help jij ook mee? Zo zorgen we samen dat we allemaal fijn kunnen wonen in onze mooie gemeente. Doe ook mee en word Wijkheld!

afbeelding
Holger Rodoe
Wethouder duurzaamheid, participatie, mobiliteit en openbare ruimteafbeelding
floepertjeafbeeldingfloepertjefloepertjefloepertje

Materiaal

We hebben voor de Wijkhelden speciale outfits samengesteld bestaande uit: een reflecterend veiligheidshesje, een knijper en een emmer voor de jongens en meisjes. Het materiaal, inclusief de speciale zwerfafvalzakken, bestel je makkelijk na inschrijving gratis via je account.

Bezorgdag
Het materiaal wordt binnen drie weken bij je thuisbezorgd. Dit doen wij op een vaste bezorgdag: de donderdag. Houd je hier rekening mee? Ben je niet thuis? Dan krijg je een brief waarmee je jouw bestelling zelf kan ophalen bij Dar.

Verzamelen en ophalen

De zwerfafvalzakken breng je gratis naar de werf op de Veldweg 3 in Mook. Dit kan op maandag en vrijdag tussen 9.30 en 10.00 uur.

Stoppen? Lever je materiaal in!
Stop je helaas als Wijkheld? Meld je af via jouw account. Log in met jouw Wijkheldenaccount. Onder het kopje ‘Mijn gegevens’ vind je de knop ‘ik wil stoppen als Wijkheld’. Dar neemt contact met je op om de Wijkhelden spullen bij je op te halen.

floepertjeafbeeldingfloepertjefloepertjefloepertje

De jongens en meisjes die als Wijkheld ingeschreven staan krijgen van de Mook en Middelaar een beloning voor het opruimen van zwerfvuil in hun buurt. Dit is € 2,50 voor iedere week waarin ze tenminste een keer gelopen hebben. De begeleiders kunnen dit bedrag eenvoudig innen door in te loggen en de gelopen rondes te registreren. Het bedrag wordt maandelijks uitbetaald op rekening van de (hoofd)begeleider. Als geheugensteuntje is het overzicht van de uit te keren bedragen per Wijkheld terug te vinden onder de button ‘uitbetaald’. De begeleider dient een loopronde voor de tweede zondag van de volgende maand te registreren. Beter is het om dat kort na de loopronde te doen. Zo weet je zeker dat je jezelf later niet vergist en krijgen de Wijkhelden hun beloning zeker aan het begin van de nieuwe maand.

floepertjeafbeeldingfloepertjefloepertjefloepertje

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Kies jouw gemeente