Gemeente

Beuningen

Algemeen
Bestellen en ophalen
Beloning

Wie van onze inwoners vindt het leuk om door zijn of haar buurt te lopen en lege frisdankblikjes en snoepzakjes tegen te komen? Niemand toch! Helaas zien we nog steeds afval op straat rondslingeren, ook in Beuningen.

Wij, als gemeente Beuningen en Dar, spelen een belangrijke rol bij het ophalen van afval bij de inwoners en bij het plaatsen en legen van afvalbakken op straat. Maar we kunnen ook niet zonder de hulp van onze inwoners bij het schoonhouden van onze gemeente.

Binnen de gemeente hebben we de Wijkhelden! Hiermee brengt de gemeente inwoners bij elkaar die zich inzetten voor een schone leefomgeving. Help jij ook mee? Want samen weten en kunnen we meer. Samen met elkaar de handen uit de mouwen steken. Zowel jong als oud draagt zijn of haar steentje bij aan een omgeving zonder zwerfafval. Het project Wijkhelden richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 11 jaar. Eén keer per maand gaat een groepje kinderen op pad om rondslingerend afval in de buurt op te ruimen. Dit doen zij samen met een begeleider. Een erg actieve manier van aan de slag zijn om hun buurt schoon te houden. Ze zien én leren waarom zwerfafval niet hoort en waarom het zo belangrijk is om afval te scheiden. Op deze manier zorgen we samen voor een veilige en schone leefomgeving. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Iets voor jou? Doe mee en word ook Wijkheld!

afbeelding
Piet de Klein
Wethouder Ruimte, water en energieafbeelding
floepertjeafbeeldingfloepertjefloepertjefloepertje

Materiaal

We hebben voor de Wijkhelden speciale outfits samengesteld bestaande uit: een reflecterend veiligheidshesje, een knijper en een emmer voor de jongens en meisjes. Het materiaal, inclusief de speciale zwerfafvalzakken, bestel je makkelijk na inschrijving gratis via je account.

Zwerfafvalpas
Als Wijkheld in de gemeente Beuningen krijg je een speciale zwerfafvalpas. Hiermee doe je jouw zwerfafvalzakken in de ondergrondse restafvalcontainers. Vraag deze pas aan door een mail te sturen naar: wijkhelden@dar.nl. Vermeld altijd je naam en adresgegevens.

Bezorgen Wijkhelden spullen
De gemeente brengt de Wijkhelden spullen binnen 5 werkdagen bij jou thuis.

Stoppen? Lever je materiaal in!
Stop je helaas als Wijkheld? Meld dit dan bij Dar en lever je materiaal in. Liever op laten halen? Geef dit dan aan in het bestelformulier als je ingelogd bent op deze website. Dankjewel.

Verzamelen en ophalen

De zwerfafvalzakken kan je in de ondergrondse restafvalcontainer doen. Hiervoor gebruik je de Wijkhelden afvalpas die je alleen voor de zwerfafvalzakken gebruikt. Voor je huishoudelijke restafvalzakken gebruik je de gewone afvalpas. Je kunt je zwerfafvalzakken dus 24 uur per dag en 7 dagen per week in de ondergrondse restafvalcontainer doen.

floepertjeafbeeldingfloepertjefloepertjefloepertje

De jongens en meisjes die als Wijkheld ingeschreven staan krijgen van de Gemeente Beuningen een beloning voor het opruimen van zwerfvuil in hun buurt. Dit is € 2,50 voor iedere week waarin ze minimaal een keer gelopen hebben. (Maximaal € 2,50 per week). De begeleiders kunnen dit bedrag eenvoudig innen door in te loggen op hun account en de gelopen rondes te registreren. Het bedrag wordt maandelijks uitbetaald op rekening van de (hoofd)begeleider. Als geheugensteuntje is het overzicht van de uit te keren bedragen per Wijkheld terug te vinden onder de button ‘uitbetaald’. De begeleider dient een loopronde binnen twee maanden te registreren. Beter is het om dat kort na de loopronde te doen. Zo weet je zeker dat je jezelf later niet vergist.

floepertjeafbeeldingfloepertjefloepertjefloepertje

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Kies jouw gemeente

We hebben een nieuwe website!

Was jij al Wijkheld of wil je Wijkheld worden? Meld je dan opnieuw aan via de website.

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenNijmegenMook en Middelaar

Overige gemeenten