Gemeente

Druten

Algemeen
Bestellen en ophalen
Beloning

Druten is een schone gemeente. Druten schoon houden doen we samen.

Gemeente Druten en Dar zorgen samen voor schone wijken. Dar haalt het afval bij u thuis op en leegt de (ondergrondse) containers. De gemeente zorgt ervoor dat de openbare afvalbakken leeg worden gemaakt. Maar alleen met hulp van onze inwoners blijven onze buurten echt schoon. We vragen het afval netjes in de afvalbakken te gooien. En om niets naast de containers te zetten. Dat gaat nog niet altijd en nog niet overal goed. Het afval dat niet in een afvalbak belandt, gaat zwerven. En dan komen onze helden om de hoek kijken!

Vaak zijn de Wijkhelden jongens en meisjes die onder begeleiding van ouders regelmatig met een grijper en een afvalzak het zwerfafval opruimen. Maar ook steeds meer volwassenen lopen samen of alleen door de wijk. Allemaal met een missie: een schonere woonomgeving.

We hebben al heel wat Wijkhelden in onze gemeente. En we kunnen er altijd meer gebruiken. Dus meld je aan! Zo werken wij samen aan een schone gemeente.

afbeelding
Ronald Thoonen
Wethouder Milieuafbeelding
floepertjeafbeeldingfloepertjefloepertjefloepertje

Materiaal

We hebben voor de Wijkhelden speciale outfits samengesteld bestaande uit: een reflecterend veiligheidshesje, een knijper en een emmer voor de jongens en meisjes. Het materiaal, inclusief de speciale zwerfafvalzakken, bestel je makkelijk na inschrijving gratis via je account.
Bezorgdag
Het materiaal wordt binnen drie weken bij je thuisbezorgd. Dit doen wij op een vaste bezorgdag: de dinsdag. Houd je hier rekening mee? Ben je niet thuis? Dan krijg je een brief waarmee je jouw bestelling zelf kan ophalen bij Dar.
Zwerfafvalpas 
Als Wijkheld krijg je een speciale zwerfafvalpas. Hiermee doe je jouw zwerfafvalzakken in de ondergrondse restafvalcontainers. Vraag deze pas hier aan.
Stoppen? Lever je materiaal in!
Stop je helaas als Wijkheld? Meld je af via jouw account. Log in met jouw Wijkheldenaccount. Onder het kopje ‘Mijn gegevens’ vind je de knop ‘ik wil stoppen als Wijkheld’. Dar neemt contact met je op om de Wijkhelden spullen bij je op te halen.

Verzamelen en ophalen

De zwerfafvalzakken kan je in de ondergrondse restafvalcontainer doen. Hiervoor gebruik je de Wijkhelden zwerfafvalpas die je alleen voor de zwerfafvalzakken gebruikt. Voor je huishoudelijke restafvalzakken gebruik je de gewone afvalpas. Je kunt je zwerfafvalzakken dus 24 uur per dag en 7 dagen per week in de ondergrondse restafvalcontainer doen.

 

floepertjeafbeeldingfloepertjefloepertjefloepertje

De jongens en meisjes die als Wijkheld ingeschreven staan krijgen van de Gemeente Berg en Dal een beloning voor het opruimen van zwerfvuil in hun buurt. Dit is € 2,50 voor iedere week waarin ze tenminste eenmaal gelopen hebben. De begeleiders kunnen dit bedrag eenvoudig innen door in te loggen en de gelopen rondes te registreren. Het bedrag wordt maandelijks uitbetaald op rekening van de (hoofd)begeleider. Als geheugensteuntje is het overzicht van de uit te keren bedragen per Wijkheld terug te vinden onder de button ‘uitbetaald’. De begeleider dient een loopronde voor de tweede zondag van de volgende maand te registreren. Beter is het om dat kort na de loopronde te doen. Zo weet je zeker dat je jezelf later niet vergist en krijgen de Wijkhelden hun beloning zeker aan het begin van de nieuwe maand.

floepertjeafbeeldingfloepertjefloepertjefloepertje

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Kies jouw gemeente