Gemeente

Druten

Algemeen
Bestellen en ophalen
Beloning

Druten is een schone gemeente. We willen graag dat dit zo blijft.

De gemeente Druten en Dar spelen hierin een belangrijke rol. Het is hun taak om het afval op te halen en ervoor te zorgen dat er bijvoorbeeld voldoende afvalbakken in de straat staan. Toch kan de gemeente niet zonder haar inwoners. Zij hebben inwoners nodig die de schouders eronder zeten en samen werken naar een betere en schone leefomgeving voor iedereen. Want iedereen woont toch het liefst in een schone buurt? Ik ben er trots op dat wij als gemeente actief meedoen met de Wijkhelden van Dar. Jongens en meisjes die onder begeleiding van een volwassene regelmatig een ronde lopen door hun buurt om zwerfafval op te ruimen. Op dit moment zijn er al heel wat Wijkheldenteams in onze gemeente actief. Ook volwassenen lopen samen of alleen als vrijwilliger om zwerfafval op te ruimen. Goed om te zien! Dar helpt de Wijkhelden en bied speciale hesjes, goede knijpers en speciale afvalzakken aan. Zo zorgen we samen voor een schone gemeente. Doe ook mee en meld je aan als Wijkheld!

afbeelding
André Springveld
Wethouder Milieuafbeelding
floepertjeafbeeldingfloepertjefloepertjefloepertje

Materiaal

We hebben voor de Wijkhelden speciale outfits samengesteld bestaande uit: een reflecterend veiligheidshesje, een knijper en een emmer voor de jongens en meisjes. Het materiaal, inclusief de speciale zwerfafvalzakken, bestel je makkelijk na inschrijving gratis via je account.
Bezorgdag
Het materiaal wordt binnen drie weken bij je thuisbezorgd. Dit doen wij op een vaste bezorgdag: de dinsdag. Houd je hier rekening mee? Ben je niet thuis? Dan krijg je een brief waarmee je jouw bestelling zelf kan ophalen bij Dar.
Zwerfafvalpas 
Als Wijkheld krijg je een speciale zwerfafvalpas. Hiermee doe je jouw zwerfafvalzakken in de ondergrondse restafvalcontainers. Vraag deze pas aan door een mail te sturen naar: wijkhelden@dar.nl. Vermeld altijd je naam en adresgegevens.
Stoppen? Lever je materiaal in!
Stop je helaas als Wijkheld? Meld dit dan bij Dar en lever je materiaal in. Liever op laten halen? Geef dit dan aan in het bestelformulier als je ingelogd bent op deze website. Dankjewel.

Verzamelen en ophalen

De zwerfafvalzakken kan je in de ondergrondse restafvalcontainer doen. Hiervoor gebruik je de Wijkhelden zwerfafvalpas die je alleen voor de zwerfafvalzakken gebruikt. Voor je huishoudelijke restafvalzakken gebruik je de gewone afvalpas. Je kunt je zwerfafvalzakken dus 24 uur per dag en 7 dagen per week in de ondergrondse restafvalcontainer doen.

 

floepertjeafbeeldingfloepertjefloepertjefloepertje

De jongens en meisjes die als Wijkheld ingeschreven staan krijgen van de Gemeente Berg en Dal een beloning voor het opruimen van zwerfvuil in hun buurt. Dit is € 2,50 voor iedere week waarin ze tenminste eenmaal gelopen hebben. De begeleiders kunnen dit bedrag eenvoudig innen door in te loggen en de gelopen rondes te registreren. Het bedrag wordt maandelijks uitbetaald op rekening van de (hoofd)begeleider. Als geheugensteuntje is het overzicht van de uit te keren bedragen per Wijkheld terug te vinden onder de button ‘uitbetaald’. De begeleider dient een loopronde voor de tweede zondag van de volgende maand te registreren. Beter is het om dat kort na de loopronde te doen. Zo weet je zeker dat je jezelf later niet vergist en krijgen de Wijkhelden hun beloning zeker aan het begin van de nieuwe maand.

floepertjeafbeeldingfloepertjefloepertjefloepertje

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Kies jouw gemeente

We hebben een nieuwe website!

Was jij al Wijkheld of wil je Wijkheld worden? Meld je dan opnieuw aan via de website.

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenNijmegenMook en Middelaar

Overige gemeenten