Voor meisjes en jongens

Onder begeleiding van een volwassene leren jonge Wijkhelden zich al vroeg bewust te worden van zwerfafval in de buurt. Ze leren hoe ze actief en betrokken bij de samenleving kunnen zijn.

Beloning

Jongens en meisjes worden zich niet alleen bewust van zwerfafval, maar ontvangen ook een beloning. Jongens en meisjes, die ingeschreven zijn als Wijkheld, uit groep 3 tot en met 8 krijgen van de gemeente een zakcentje (€ 2,50) voor het opruimen van zwerfafval in hun buurt.

afbeeldingfloepertjefloepertjefloepertje
afbeeldingfloepertjefloepertjefloepertje

Zwerfafval bingo en speurtocht

Om het opruimen van zwerfafval nog leuker te maken, hebben we een zwerfafval bingo en een zwerfafval speurtocht.

Zwerfafval bingo

Vind jij tijdens het opruimen van het zwerfafval een van de zwerfafvalsoorten op de bingokaart? En stop jij deze in de zwerfafvalzak? Dan mag je deze afstrepen. Wie als eerste alle zwerfafvalsoorten heeft afgestreept is de winnaar.

Als Wijkhelden tijdens de opruimronde een van de zwerfafvalsoorten op de bingokaart vinden, kunnen zij deze afstrepen. Wie als eerste de kaart vol heeft is de winnaar. Download de zwerfafvalbingo hier.

Spreekbeurt

Wil je graag een spreekbeurt houden over Wijkhelden en klasgenoten enthousiast maken om ook mee te doen? Dat kan! Vraag een pakket aan via wijkhelden@dar.nl Vraag het pakket minimaal twee weken van te voren aan. Dan weet je zeker dat we het pakket beschikbaar hebben.

In het pakket zit bijvoorbeeld: materiaal, speurtocht, bingo, informatie over zwerfafval en Wijkhelden en iets leuks om in de klas uit te delen. Kijk voor meer informatie voor je spreekbeurt of werkstuk ook hier.

afbeeldingfloepertjefloepertjefloepertje

Kies jouw gemeente

We hebben een nieuwe website!

Was jij al Wijkheld of wil je Wijkheld worden? Meld je dan opnieuw aan via de website.

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenNijmegenMook en Middelaar

Overige gemeenten