Voor meisjes en jongens

Onder begeleiding van een volwassene leren jonge Wijkhelden zich al vroeg bewust te worden van zwerfafval in de buurt. Ze leren hoe ze actief en betrokken bij de samenleving kunnen zijn.

Beloning

Jongens en meisjes worden zich niet alleen bewust van zwerfafval, maar ontvangen ook een beloning. Jongens en meisjes, die ingeschreven zijn als Wijkheld, uit groep 3 tot en met 8 krijgen van de gemeente een zakcentje (€ 2,50) voor het opruimen van zwerfafval in hun buurt.

afbeeldingfloepertjefloepertjefloepertje
afbeeldingfloepertjefloepertjefloepertje

Zwerfafval bingo en speurtocht

Om het opruimen van zwerfafval nog leuker te maken, hebben we een zwerfafval bingo en een zwerfafval speurtocht.

Zwerfafval bingo

Vind jij tijdens het opruimen van het zwerfafval een van de zwerfafvalsoorten op de bingokaart? En stop jij deze in de zwerfafvalzak? Dan mag je deze afstrepen. Wie als eerste alle zwerfafvalsoorten heeft afgestreept is de winnaar. Download de zwerfafvalbingo hier.

Wijkhelden Speurtocht

Neem een zwerfafvalzak, emmer en knijper mee en start met de spannende Wijkhelden Speurtocht. Tijdens de speurtocht ruim je zwerfafval op en leer je meer over zwerfafval. Download de Wijkhelden Speurtocht hier en print ‘m uit voor de volgende opschoonronde.

Spreekbeurt

Wil je graag een spreekbeurt houden over Wijkhelden en klasgenoten enthousiast maken om ook mee te doen? Dat kan! Vraag een pakket aan via wijkhelden@dar.nl Vraag het pakket minimaal twee weken van te voren aan. Dan weet je zeker dat we het pakket beschikbaar hebben.

In het pakket zit bijvoorbeeld: materiaal, speurtocht, bingo, informatie over zwerfafval en Wijkhelden en iets leuks om in de klas uit te delen. Kijk voor meer informatie voor je spreekbeurt of werkstuk ook hier.

afbeeldingfloepertjefloepertjefloepertje

Kies jouw gemeente