Gemeente

Heumen

Algemeen
Bestellen en ophalen
Beloning

Heumen is een landelijke gemeente onder de rook van Nijmegen. In de vier kernen Malden, Heumen, Overasselt en Nederasselt is het niet alleen prettig om te wonen, maar het is er ook schoon.

We zijn trots op de gemeente Heumen. Daarom zorgen we samen dat de omgeving schoon, heel en veilig is. De gemeente Heumen en Dar spelen hierin een belangrijke rol. Het is hun taak om het afval aan huis op te halen. Toch kan een kleine gemeente als Heumen niet zonder haar inwoners die samen de schouders eronder willen zetten om samen te werken aan een betere leefomgeving voor iedereen.

Samen met buurtbewoners en/of mensen uit de wijk zorgen we dat de gemeente schoon blijft. En ook jij kan daar bij helpen! De gemeente brengt hiervoor mensen bij elkaar zodat iedereen, van de allerjongsten tot de alleroudste inwoners, zijn of haar steentje bij kan dragen aan een schone buurt. Op deze zorgen we samen voor een schone gemeente Heumen. Want jij woont toch ook het liefst in een schone buurt?

afbeelding
René Waas
Wethouder Milieuafbeelding
floepertjeafbeeldingfloepertjefloepertjefloepertje

Materiaal

We hebben voor de Wijkhelden speciale outfits samengesteld bestaande uit: een reflecterend veiligheidshesje, een knijper en een emmer voor de jongens en meisjes. Het materiaal, inclusief de speciale zwerfafvalzakken, bestel je makkelijk na inschrijving gratis via je account.

Ophalen of bezorgen
Nadat je het materiaal besteld hebt, neemt een medewerker van de gemeentewerf van de gemeente Heumen contact met je op voor het ophalen of bezorgen van het materiaal.

Verzamelen en ophalen

De zwerfafvalzakken worden tegelijk met het restafval ingezameld. Je kunt de zwerfafvalzakken op de dag dat Dar het restafval inzamelt ook aan de straat zetten. Het is belangrijk dat je de restafvalzakken en de zwerfafvalzakken bij elkaar zet. Je kunt de zwerfafvalzakken een keer per twee weken aanbieden, tegelijk met de bruine restafvalzak.

Inzameldag
Op www.dar.nl/afvalwijzer vind je jouw inzameldagen. De inzameldagen vind je ook in de Dar app. Met de app kun je instellen dat je een melding krijgt wanneer je welk afval buiten kunt zetten.

floepertjeafbeeldingfloepertjefloepertjefloepertje

De jongens en meisjes die als Wijkheld ingeschreven staan krijgen van de Gemeente Heumen een beloning voor het opruimen van zwerfvuil in hun buurt. Dit is € 2,50 voor iedere week waarin ze minimaal een keer gelopen hebben. (Maximaal € 2,50,- per week). De begeleiders kunnen dit bedrag eenvoudig innen door in te loggen en de gelopen rondes te registreren. Het bedrag wordt maandelijks uitbetaald op rekening van de (hoofd)begeleider. Als geheugensteuntje is het overzicht van de uit te keren bedragen per Wijkheld terug te vinden onder de button ‘uitbetaald’. De begeleider dient een loopronde voor de tweede zondag van de volgende maand te registreren. Beter is het om dat kort na de loopronde te doen. Zo weet je zeker dat je jezelf later niet vergist en krijgen de Wijkhelden hun beloning zeker aan het begin van de nieuwe maand.

floepertjeafbeeldingfloepertjefloepertjefloepertje

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Kies jouw gemeente

We hebben een nieuwe website!

Was jij al Wijkheld of wil je Wijkheld worden? Meld je dan opnieuw aan via de website.

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenNijmegenMook en Middelaar

Overige gemeenten