Gemeente

Heumen

Algemeen
Bestellen en ophalen
Beloning

Samen houden we Heumen schoon!

Iedereen houdt ervan om op een schone plek te wonen. Wij, maar ook de dieren om ons heen. Die zitten helemaal niet te wachten op plastic in hun nest of maag. Daarom gooien we afval in de prullenbak. Helaas gaat dat niet altijd goed. Kijk buiten maar eens goed om je heen, overal kun je zwerfafval vinden. Als we daar niets aan doen wordt het echt een zooitje!

Gelukkig zijn er veel mensen die hiertegen in actie komen. Jong en oud trekken gewapend met grijpstokken en zakken de wijk in om zoveel mogelijk afval op te ruimen. Echte Wijkhelden! Dar helpt hen door het materiaal te leveren en wij ondersteunen jonge wijkhelden met een kleine bijdrage. Samen houden we Heumen schoon! Doe je mee?

afbeelding
Pepijn Baneke
Wethouder Milieuafbeelding
floepertjeafbeeldingfloepertjefloepertjefloepertje

Materiaal

We hebben voor de Wijkhelden speciale outfits samengesteld bestaande uit: een reflecterend veiligheidshesje, een knijper en een emmer voor de jongens en meisjes. Het materiaal, inclusief de speciale zwerfafvalzakken, bestel je makkelijk na inschrijving gratis via je account.

Ophalen of bezorgen
Nadat je het materiaal besteld hebt, neemt een medewerker van de gemeentewerf van de gemeente Heumen contact met je op voor het ophalen of bezorgen van het materiaal.

Verzamelen en ophalen

De zwerfafvalzakken worden tegelijk met het restafval ingezameld. Je kunt de zwerfafvalzakken op de dag dat Dar het restafval inzamelt ook aan de straat zetten. Het is belangrijk dat je de restafvalzakken en de zwerfafvalzakken bij elkaar zet. Je kunt de zwerfafvalzakken een keer per twee weken aanbieden, tegelijk met de bruine restafvalzak.

Inzameldag
Op www.dar.nl/afvalwijzer vind je jouw inzameldagen. De inzameldagen vind je ook in de Dar app. Met de app kun je instellen dat je een melding krijgt wanneer je welk afval buiten kunt zetten.

floepertjeafbeeldingfloepertjefloepertjefloepertje

De jongens en meisjes die als Wijkheld ingeschreven staan krijgen van de Gemeente Heumen een beloning voor het opruimen van zwerfvuil in hun buurt. Dit is € 2,50 voor iedere week waarin ze minimaal een keer gelopen hebben. (Maximaal € 2,50,- per week). De begeleiders kunnen dit bedrag eenvoudig innen door in te loggen en de gelopen rondes te registreren. Het bedrag wordt maandelijks uitbetaald op rekening van de (hoofd)begeleider. Als geheugensteuntje is het overzicht van de uit te keren bedragen per Wijkheld terug te vinden onder de button ‘uitbetaald’. De begeleider dient een loopronde voor de tweede zondag van de volgende maand te registreren. Beter is het om dat kort na de loopronde te doen. Zo weet je zeker dat je jezelf later niet vergist en krijgen de Wijkhelden hun beloning zeker aan het begin van de nieuwe maand.

floepertjeafbeeldingfloepertjefloepertjefloepertje

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Kies jouw gemeente