Privacy- en cookiebeleid

Privacybeleid

In deze privacyverklaring leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken en met welk doel. Wij raden je aan deze verklaring zorgvuldig te lezen.

Privacybeleid Wijkhelden

Wij vinden het van groot belang dat er zorgvuldig wordt omgegaan met persoonsgegevens. Persoonsgegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Daarbij houden wij ons aan de eisen uit de privacywetgeving. Dat betekent bijvoorbeeld dat wij:

  • duidelijk vermelden voor welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen wij via deze privacyverklaring;
  • het verzamelen van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
  • je eerst vragen om uitdrukkelijke toestemming om jouw persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin jouw toestemming is vereist;
  • jouw gegevens niet doorgeven aan derde partijen, tenzij dat nodig is om de gevraagde dienst te kunnen leveren of wanneer wij daar wettelijk toe verplicht zijn;
  • wanneer wij jouw gegevens delen, afspraken maken met derde partijen om er o.a. voor te zorgen deze niet voor andere doeleinden worden gebruikt;
  • passende beveiligingsmaatregelen nemen om jouw persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in opdracht van ons persoonsgegevens verwerken;
  • jouw recht respecteren om jouw persoonsgegevens op jouw aanvraag ter inzage te bieden, te corrigeren of te verwijderen.

Als je naar aanleiding van deze privacyverklaring contact met ons wilt opnemen, dan kan dat via het contactformulier.

Afhankelijk van de wijze waarop je je inschrijft op onze website, kunnen wij de volgende persoonsgegevens van jou verwerken:

  • naam
  • e-mailadres
  • telefoonnummer
  • geboortedatum
  • geslacht
  • IBAN (niet van vrijwilligers)
  • IP-adres

Deze verwerken wij om jou de mogelijkheid te bieden deel te nemen aan Wijkhelden en gebruik te maken van alle functionaliteiten en diensten op de website.

  • om jouw materiaalbestelling te verwerken en je te informeren over het verloop daarvan.
  • om je klacht of je reactie op een klacht te verwerken.
  • om je te benaderen over je klacht omdat we daar onderzoek naar willen doen of er (geanonimiseerd) over willen publiceren.
  • om met jou te communiceren door middel van het verzenden van elektronische nieuwsbrieven en/of brieven per post.
  • om jouw gegevens te verwerken voor mogelijke deelname aan acties van Wijkhelden.
  • om jouw vragen te beantwoorden of jouw klachten te behandelen via social media, e-mail, per post of telefonisch.
  • om onze website te verbeteren.
  • Het IBAN bankrekeningnummer gebruiken wij uitsluitend voor de betaling van de, door jou opgegeven, looprondegelden.

Wij geven de door jou verstrekte gegevens door aan derde partijen, als dat noodzakelijk is, bijvoorbeeld voor de levering van het door jou bestelde materiaal. Deze bestelling wordt afgehandeld door een medewerker van de gemeente waarin je woont. Eventueel kunnen wij ook gebruik maken van een derde partij voor de afhandeling van een bestelling en geven we uw gegevens door aan deze partij om de bestelling bij u te bezorgen.

Wanneer wij jouw gegevens aan een derde verstrekken, zorgen wij er o.a. voor dat jouw gegevens niet voor andere doeleneinden worden gebruikt. Ook komen wij hierin overeen dat jouw gegevens worden verwijderd zodra ze niet meer nodig zijn.

Verder zullen wij de door jou verstrekte gegevens niet aan andere partijen verstrekken, tenzij dit wettelijk verplicht zou worden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat de politie in het kader van fraudeonderzoek gegevens bij ons opvraagt. In dat geval zijn wij wettelijk verplicht deze gegevens af te geven.

Wij nemen passende beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot jouw persoonsgegevens te beperken. Zo zorgen wij dat alleen de noodzakelijke personen toegang hebben tot de gegevens, dat de toegang tot de gegevens afgeschermd is en dat onze veiligheidsmaatregelen regelmatig gecontroleerd worden.

Wij bewaren de gegevens niet langer dan noodzakelijk. Wanneer je aangeeft te willen stoppen (dit kan met behulp van het formulier in jouw account) verwijderen wij jouw account, inclusief de gegevens van de teamleden die door jou zijn ingevoerd. Wanneer je 12 maanden niet ingelogd bent geweest ontvang je een herinnering per e-mail. Als je na de herinnering niet binnen 2 maanden alsnog inlogt, wordt je account, inclusief al jouw gegevens, volledig verwijderd.

Deze verklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met onze website zijn verbonden. Wij kunnen namelijk niet garanderen dat deze websites op een betrouwbare of veilige manier met jouw persoonsgegevens omgaan. Lees altijd voor gebruik van de desbetreffende website de privacyverklaring van deze website, voor meer informatie over de manier waarop zij met jouw gegevens omgaan.

Als je 16 jaar of jonger bent, dan mag je uitsluitend onder toezicht van jouw ouders of wettelijke vertegenwoordigers gebruik maken van onze website.

Wij kunnen deze privacyverklaring van tijd tot tijd wijzigen. Wijzigingen zullen op onze website worden gepubliceerd. Jouw gegevens gebruik wij nooit zonder toestemming voor andere doeleinden.

Het is daarom aan te raden om deze privacyverklaring geregeld te raadplegen, zodat je van deze wijzigingen op de hoogte bent.

Als je een account hebt kun je daarop inloggen om je gegevens in te zien. Eventuele wijzigingen kun je doorgeven via het contactformulier.

Natuurlijk helpen wij je graag verder als je klachten hebt over de verwerking van jouw persoonsgegevens. Mocht je er desondanks toch niet samen met ons uitkomen, dan heb je op grond van de privacywetgeving ook het recht om een klacht in te dienen bij de privacytoezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Je kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Deze (vernieuwde) privacyverklaring is in werking getreden op 23 mei 2018.

Cookiebeleid

Deze website maakt gebruik van functionele cookies.

Cookies zijn kleine tekstbestanden die een website op je computer, tablet of mobiele telefoon plaatst op het moment dat je de website bezoekt. In deze cookies wordt informatie over jouw websitebezoek opgeslagen. Met het plaatsen van cookies worden persoonsgegevens verwerkt. Door het gebruik van cookies kan een website je herkennen bij een volgend bezoek aan de website.

Functionele cookies zijn noodzakelijk om de website goed te laten werken. Ze zorgen er bijvoorbeeld voor dat je ingelogd kunt blijven op de website wanneer je dat wenst.

Kies jouw gemeente

We hebben een nieuwe website!

Was jij al Wijkheld of wil je Wijkheld worden? Meld je dan opnieuw aan via de website.

Berg en DalBeuningenDrutenHeumenNijmegenMook en Middelaar

Overige gemeenten