Over Wijkhelden

Wie zijn Wijkhelden?

Wijkhelden houden samen hun buurt schoon! Samen of alleen gaan zij op pad om zwerfafval op te ruimen. Dit doen jongens en meisjes onder begeleiding van een volwassene en volwassenen alleen of in groepjes.

In een schone buurt wordt minder snel nieuw afval in de openbare ruimte gegooid. Het is dus super goed om je als Wijkheld in te zetten voor een schone buurt. Want jij woont toch ook het liefst in een schone buurt?

Een Wijkheld helpt mee aan een schone en positieve leefomgeving. Een club vrijwilligers waar je bij wil horen.

afbeeldingfloepertjefloepertjefloepertje
afbeeldingfloepertjefloepertjefloepertje

Waarom Wijkheld worden?

Als Wijkheld ruim je zwerfafval op in de buurt. Dit is niet alleen goed maar ook nog eens heel leuk om te doen. Je krijgt van Dar hiervoor een speciale outfit om het zwerfafval goed op te kunnen ruimen. Deze outfit bestaat uit: een veiligheidshesje, een goed knijper, een emmer voor kinderen en speciale zwerfafvalzakken.

Wijkhelden uit groep 3 tot en met 8, die zich hebben aangemeld, krijgen voor elke keer als zij zwerfafval opruimen een zakcentje voor de gemeente.

Actief en betrokken

Door je in te zetten als Wijkheld en daarmee zwerfafval op te ruimen in de buurt worden jongens en meisjes zich op jonge leeftijd al bewust van de gevolgen van zwerfafval. Zij leren hoe het is om actief en betrokken bij de samenleving te zijn. Voor volwassenen is het een makkelijke manier om een bijdrage te leveren aan een schone en leefbare buurt. Het is daarnaast gezond en leuk om buiten bezig te zijn.

Deelnemende gemeenten

Je kan Wijkheld worden als je woont in de gemeente Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Nijmegen of Mook en Middelaar. Ook Wijkheld worden?

Word Wijkheld
afbeeldingfloepertjefloepertjefloepertje

Kies jouw gemeente