Gemeente

Berg en Dal

Algemeen
Bestellen en ophalen
Beloning

Berg en Dal is een schone gemeente. Hier zijn we trots op en willen we graag zo houden.

Niemand vindt het leuk om in een buurt te leven waar je zwerfafval tegenkomt. Het is slecht en zonde voor onze planten en dieren. Vogels stikken bijvoorbeeld in het plastic, honden snijden zich aan de blikjes en het water vertroebelt door het afval. Dat kunnen we grotendeels voorkomen. Toch zien we – her en der - nog zwerfafval op straat. En dat is zonde!

Gemeente Berg en Dal en Dar spelen een belangrijke rol bij het schoonhouden van de gemeente. Dar zorgt er bijvoorbeeld voor dat het afval aan huis wordt opgehaald. Hier is de hulp van inwoners voor nodig. Zo dragen we samen een steentje bij aan een beter en mooier leefomgeving voor iedereen. Daar hebben we Wijkhelden voor. Wijkhelden brengt zowel jongeren als ouderen bij elkaar om samen te zorgen dat onze omgeving vrij blijft van zwerfafval. Op deze manier zorgen we samen voor een schonere gemeente. Meld je ook aan als Wijkheld en help mee!

afbeelding
Alex ten Westeneind
Wethouder milieu, klimaat en afvalafbeelding
floepertjeafbeeldingfloepertjefloepertjefloepertje

Materiaal

We hebben voor de Wijkhelden speciale outfits samengesteld bestaande uit: een reflecterend veiligheidshesje, een knijper en een emmer voor de jongens en meisjes. Het materiaal, inclusief de speciale zwerfafvalzakken, bestel je makkelijk na inschrijving gratis via je account.

Bezorgdag
Het materiaal wordt binnen drie weken bij je thuisbezorgd. Dit doen wij op een vaste bezorgdag: de donderdag. Houd je hier rekening mee? Ben je niet thuis? Dan krijg je een brief waarmee je jouw bestelling zelf kan ophalen bij Dar.

Verzamelen en ophalen

De zwerfafvalzakken worden tegelijk met het restafval ingezameld. Je kunt de zwerfafvalzakken op de dag dat Dar het restafval inzamelt ook aan de straat zetten. Het is belangrijk dat je de restafvalzakken en de zwerfafvalzakken bij elkaar aan de straat zet. Je kunt de zwerfafvalzakken dus een keer per vier weken aanbieden, tegelijk met de blauwe restafvalzak.

Inzameldag
Op www.dar.nl/afvalwijzer vind je jouw inzameldagen. De inzameldagen vind je ook in de Dar app. Met de app kun je een melding ontvangen wanneer je het afval buiten kunt zetten.

Stoppen? Lever je materiaal in!
Stop je helaas als Wijkheld? Meld je af via jouw account. Log in met jouw Wijkheldenaccount. Onder het kopje ‘Mijn gegevens’ vind je de knop ‘ik wil stoppen als Wijkheld’. Dar neemt contact met je op om de Wijkhelden spullen bij je op te halen.

floepertjeafbeeldingfloepertjefloepertjefloepertje

De jongens en meisjes die als Wijkheld ingeschreven staan krijgen van de Gemeente Berg en Dal een beloning voor het opruimen van zwerfvuil in hun buurt. Dit is € 2,50 voor iedere week waarin ze tenminste eenmaal gelopen hebben. De begeleiders kunnen dit bedrag eenvoudig innen door in te loggen en de gelopen rondes te registreren. Het bedrag wordt maandelijks uitbetaald op rekening van de (hoofd)begeleider. Als geheugensteuntje is het overzicht van de uit te keren bedragen per Wijkheld terug te vinden onder de button ‘uitbetaald’. De begeleider dient een loopronde voor de tweede zondag van de volgende maand te registreren. Beter is het om dat kort na de loopronde te doen. Zo weet je zeker dat je jezelf later niet vergist en krijgen de Wijkhelden hun beloning zeker aan het begin van de nieuwe maand.

floepertjeafbeeldingfloepertjefloepertjefloepertje

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Kies jouw gemeente