Nieuws

Meer dan 500 Wijkhelden in de gemeente Heumen!

12 juni 2024
floepertjefloepertjeAfbeeldingfloepertjefloepertjefloepertje

Wethouder Pepijn Baneke zette de 500e Wijkheld in het zonnetje

Begin dit jaar meldde Ruben zich als 500e Wijkheld in de gemeente Heumen aan. Een prachtige mijlpaal, waar de gemeente en Dar enorm trots op zijn. Daarom werd Ruben samen met zijn jongere broertje en ouders in het zonnetje gezet. Ruben kreeg een uniek 500e Wijkheld veiligheidshesje en pet. Zo kan iedereen zien dat hij de 500e Wijkheld in de gemeente Heumen is. Ook trakteerden Dar en de gemeente een speciale 500e Wijkheldentaart. Daarna ging de wethouder samen met Ruben op pad voor een schone buurt.

Opruimen in de eigen buurt

Als we Ruben vragen waarom hij Wijkheld is geworden, is zijn antwoord heel simpel: “Ik hou van opruimen. En ik ben graag buiten.” Zijn vader vult aan dat ze het belangrijk vinden om in hun buurt actief te zijn door zwerfafval uit de natuur te halen.

Wethouder Pepijn Baneke is heel blij met Ruben en alle andere Wijkhelden. “De gemeente Heumen en Dar zorgen ook graag voor een schone buurt. Jullie weten nóg beter waar de plekken in jouw eigen buurt zijn waar zwerfafval ligt. Jullie helpen ons dan ook enorm door als Wijkheld dit zwerfafval op te ruimen.”

Wat zijn Wijkhelden?

Wijkhelden houden samen hun buurt schoon! Zij zijn actief in de gemeente Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Mook en Middelaar en Nijmegen. Samen of alleen gaan zij op pad om zwerfafval op te ruimen. Dit doen jongens en meisjes onder begeleiding van een volwassene en volwassenen alleen of in groepjes. Als Wijkheld worden kinderen zich op jonge leeftijd al bewust van de gevolgen van zwerfafval. Zij leren hoe het is om actief en betrokken bij de samenleving te zijn. Voor volwassenen is het een makkelijke manier om een bijdrage te leveren aan een schone en leefbare buurt. Het is daarnaast gezond en leuk om buiten bezig te zijn.

floepertjefloepertjeAfbeeldingfloepertjefloepertjefloepertje

Gerelateerd nieuws

Kies jouw gemeente