Nieuws

Wijkhelden in het zonnetje tijdens Wijkheldendag in Deest

12 september 2022
floepertjefloepertjeAfbeeldingfloepertjefloepertjefloepertje

Geslaagde Wijkheldendag bij Sportpark Deest

Op zondag 11 september was de jaarlijkse Wijkheldendag om alle Wijkhelden, jong en oud, in het zonnetje te zetten en ze te bedanken voor hun inzet het afgelopen jaar. Dit jaar kwamen ruim 600 enthousiaste Wijkhelden uit de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Mook en Middelaar en Nijmegen naar Sportpark Deest. Een dag vol activiteiten voor jong en oud waarbij wethouders van de deelnemende gemeenten en de burgemeester van gemeente Druten aanwezig waren en meededen. Op dit moment zijn in de regio bijna 6.700 Wijkhelden actief, die een bijdrage leveren aan een schone buurt. Hier zijn de deelnemende gemeenten en Dar trots op. Om deze reden zetten zij de Wijkhelden jaarlijks in het zonnetje.

 Wijkheldendag in de gemeente Druten

Burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld van de gemeente Druten opende de Wijkheldendag samen met de directeur van Dar, Bart de Bruin, en voorzitter Wim Ebben van S.C.D.’33. Waarbij de burgemeester alle Wijkhelden complimenteerde: “Doordat jullie de straten schoon maken, blijven ze ook veel langer schoon. Want onderzoek toont aan dat als het schoon is, mensen minder snel iets weggooien. Daar zijn alle gemeenten jullie heel erg dankbaar voor.” Aan het einde van de opening overhandigde burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld de gouden knijper aan wethouder Holger Rodoe. Volgend jaar wordt de Wijkheldendag in de gemeente Mook en Middelaar georganiseerd.

Samenwerking in de regio

Zwerfafvalaanpak Wijkhelden is een mooi voorbeeld van regionale samenwerking. De gemeenten, bewoners, bedrijven, Dar en andere betrokkenen zorgen samen voor een schone en frisse regio. Tijdens de Wijkheldendag zag je deze samenwerking ook terug. Samen met allerlei partijen en vrijwilligers uit de regio maakten we er een mooie dag van. Zo verzorgde The Dance Department de openingsdans en dansworkshops voor iedereen. Vertelde de Bastei en IVN Natuureducatie over de natuur. Met HOUT van de straat timmerden Wijkhelden mooie dingen. Maakten een foto in de photobooth. En tennisten bij op de tennisbanen van het complex. Dit zijn slechts een paar mooie voorbeelden.

Sport, spel, plezier en genieten
Naast het dansen en tennissen konden de Wijkhelden zich uitleven op het terrein en met elkaar in contact komen. Het terrein was omgetoverd voor diverse activiteiten. Van springen op het springkussen en klimmen op de stormbaan van STORM tot aan fietsen voor je eigen smoothie, dansen in de silent disco en stippen zetten op je eigen Wijkheldenbeker tijdens de stippenworkshop. Voor de volwassenen waren er ook workshops en ze konden genieten van ontspannende massages.

 

floepertjefloepertjeAfbeeldingfloepertjefloepertjefloepertje

Gerelateerd nieuws

Kies jouw gemeente