Nieuws

Wijkhelden in het zonnetje tijdens Wijkheldenshow bij N.E.C. Nijmegen

21 september 2021
floepertjefloepertjeAfbeeldingfloepertjefloepertjefloepertje

In 2020 konden we helaas niet veel. Zwerfafval opruimen kon wel. Veel nieuwe Wijkhelden kwamen erbij. Op het moment staat de teller op 4500 actieve Wijkhelden in de Dar-regio. Hier zijn de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Mook en Middelaar en Nijmegen en Dar trots op. Op zondag 19 september zetten wij daarom honderden Wijkhelden, jong en oud weer in het zonnetje. Om de Wijkhelden te bedanken voor hun enthousiasme en inzet het afgelopen jaar, konden zij genieten van een Wijkheldenshow in het N.E.C. stadion.

 

Ballen, parachutelanding en gouden knijper

De Wijkhelden werden welkom geheten door Bart de Bruin, directeur Dar, gevolgd door Wilco van Schaik, directeur N.E.C. Terwijl een paar Wijkhelden, gehuld in een N.E.C. shirt van de tribune liepen om een gesigneerde bal van Wilco in ontvangst te nemen, klonk het geluid van een vliegtuig boven het stadion. Niet veel later landde met een parachute, Dar-medewerker Erwin en zijn medeparachutist. Na deze spectaculaire opening ging het woord naar wethouder André Springveld, gemeente Druten en Bart de Bruin van Dar. Bart overhandigde symbolisch de gouden knijper aan André Springveld. Want in Druten is volgend jaar het tweede Wijkheldenfestival als corona dit toelaat. André Springveld: “Ik ben ongelooflijk trots op jullie allemaal. Wat is het goed dat er al zoveel Wijkhelden zijn die hun eigen buurt schoonhouden. Mijn wens voor volgend jaar is dat alle Wijkhelden een vriendje of vriendinnetje enthousiast maken om ook Wijkheld te worden. Dan hebben we volgend jaar maar liefst 9000 Wijkhelden in de regio. Dat zou fantastisch zijn.”

 

Goochelen, afvalquiz en roofvogels

De show zat vol met amusement zoals een goochelshow, maar had ook een educatief karakter. Willem Waalwachter van de Bastei vertelde meer over hoe vogels in de natuur ‘afval’ opruimen zoals Ruben de raaf. Er was een quiz waarbij zwerfafvalweetjes aan bod kamen. Hoe lang duurt het bijvoorbeeld voordat appelklokhuis in de natuur vergaat? Tot slot was er nog een roofvogelshow waarbij de Wijkhelden kennis maakten met onder andere uilen, arenden, valken en gieren. De show werd vervolgens feestelijk afgesloten met de Wijkheldendans die in 2019 werd geïntroduceerd op het eerste Wijkheldenfestival ter ere van het vijfjarig bestaan van Wijkhelden.

Ook Wijkheld worden? Meld je hier aan!
Meer foto’s en filmpjes komen deze week op de Facebookpagina van Wijkhelden. Houd hiervoor de social media kanalen van Wijkhelden en Dar in de gaten.

Foto: Henk Baron

floepertjefloepertjeAfbeeldingfloepertjefloepertjefloepertje

Gerelateerd nieuws

Kies jouw gemeente