Nieuws

Zwerfafvalstation Wijkhelden vanaf nu op Kinderboerderij De Goffert

3 juni 2024
floepertjefloepertjeAfbeeldingfloepertjefloepertjefloepertje

Maak jij ook het Goffertpark afvalvrij? Dan hoort daar iets lekkers bij!

Op maandag 3 juni was de opening van het zwerfafvalstation van Wijkhelden op Kinderboerderij De Goffert in Nijmegen. Een proef van de gemeente Nijmegen en Dar om bezoekers van de Kinderboerderij en het Goffertpark te stimuleren zich in te zetten voor een schoon Goffertpark en zich bewust te worden van zwerfafval. Bezoekers kunnen een knijper, emmer, hesje en zak lenen om in het park en/of de boerderij als Wijkheld zwerfafval op te ruimen en krijgen hier iets lekkers voor terug.  Bezoekers leveren op deze manier als Wijkheld een bijdrage aan een schone leefomgeving.

Proef met zwerfafvalstation Wijkhelden van start

Jean Paul Broeren (wethouder gemeente Nijmegen), Nick Albers (beheerder Kinderboerderij De Goffert) en Dick Berends (Manager Integraal Beheer Openbare Ruimte bij Dar) openden samen het zwerfafvalstation en gaven hiermee het startsein voor de proef met dit eerste zwerfafvalstation van Wijkhelden. Na de opening, ruimden zij zelf samen met medewerkers van Kinderboerderij de Goffert, zwerfafval op. Tijdens een kort rondje aan de rand van het park, raapten ze al van alles aan zwerfafval op. Van bananenschillen en sigarettenpeuken tot aan snoeppapiertjes en ander verpakkingsafval. Het is mooi dat Wijkhelden dit opruimen, maar het is beter als we samen zwerfafval voorkomen en ons afval in de afvalbak gooien.

Opening zwerfafvalstation Wijkhelden op Kinderboerderij De Goffert voor het bord

Jean Paul Broeren, Wethouder gemeente Nijmegen: “De gemeente Nijmegen en Dar werken samen aan het schoonhouden van Nijmegen. Dit kunnen we niet alleen. Ook bewoners zijn hard nodig. Wat zijn we daarom blij met en trots op alle Wijkhelden die zich voor een schoon Nijmegen inzetten. Met de komst van dit zwerfafvalstation, moedigen we nog meer bewoners aan om mee te helpen aan een schone buurt. Dat is belangrijk, want samen zorgen we voor een mooie stad waar het voor iedereen fijn leven is.”

Nick Albers, Beheerder Kinderboerderij De Goffert: “De Wijkhelden zijn ons niet onbekend. En we vinden een schoon Goffertpark en boerderij erg belangrijk. We werken daarom graag mee aan dit zwerfafvalstation en zijn trots op onze nieuwe afvalbakken. Zo kunnen we bewoners hier de mogelijkheid geven om op een leuke manier plastic+ te scheiden.

Dick Berends, Manager Integraal Beheer Openbare Ruimte: “We zijn als Dar supertrots op alle Wijkhelden die ons helpen onze regio mooier te maken. Samen houden we onze buurt schoon. We vinden het leuk en goed dat ook bezoekers van het park en de boerderij, nu ook kunnen helpen met zwerfafval opruimen.  En zelf ervaren hoe is het is om Wijkheld te zijn. Bedankt aan iedereen die een steentje bijdraagt.”

Opening zwerfafvalstation Wijkhelden kinderboerderij de goffert opruimen

floepertjefloepertjeAfbeeldingfloepertjefloepertjefloepertje

Gerelateerd nieuws

Kies jouw gemeente