Wijkhelden in het zonnetje tijdens vierde Wijkheldendag

Woensdag 12 september 2018

Geslaagde Wijkheldendag op scoutingterrein St. Walrick

Zondag 2 september was de vierde Wijkheldendag. Dit jaar kwamen ruim 300 enthousiaste Wijkhelden uit de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen en Nijmegen naar de scoutingvelden van St. Walrick in Overasselt. Het was een actieve dag met prachtig weer en leuke activiteiten in aanwezigheid van wethouders van de deelnemende gemeenten. Als officiële opening van de dag was er een optreden met het nieuwe Wijkheldenlied met rapper Poke en Olivier.

Bedankt Wijkhelden!
De vierde Wijkheldendag werd officieel geopend door wethouder Leo Bosland van de gemeente Heumen, directeur Bart de Bruin en Michelle Stuiver van Dar. Ze bedankten alle Wijkhelden voor hun inzet voor een schone buurt en hun komst naar de Wijkheldendag. Op dit moment zijn in de regio ruim 1600 Wijkhelden actief, die een bijdrage leveren aan een schone buurt.

De straat is van ons
Als muzikale opening van de Wijkheldendag, zongen rapper Poke en Olivier samen met Wijkhelden Wendy en Wouter, directeur Bart de Bruin (Dar) en wethouder Nelson Verheul (gemeente Berg en Dal), Piet de Klein (gemeente Beuningen), wethouder André Springveld (gemeente Druten), wethouder Leo Bosland (gemeente Heumen) en wethouder Bert Velthuis (gemeente Nijmegen), samen het nieuwe Wijkheldenlied: ‘De straat is van ons’.

Sport, spel en plezier
Naast het optreden konden de Wijkhelden zich uitleven op het terrein. Het terrein was omgetoverd tot een groot attractiepark met diverse activiteiten zoals stormbanen, reuze glijbanen, trampolines, een skippybalrace, sumoworstelen, koeien melken, schminken en nog veel meer! Voor de volwassenen was er een rondleiding met een boswachter en een gids van het IVN in het mooie vennengebied.

  • Wist u dat ...
  • Het meer dan 100 jaar duurt voordat een plastic frisdrankflesje is verdwenen ...